Colorful Standard

Colorful Standard

08/02/2022 0 Door Vera Wong

Ik vind het belangrijk dat mijn kleren het milieu niet belasten. Daarom koop ik al jaren zoveel mogelijk tweedehands. Veel via Vinted, soms in de kringloop. En ik heb mazzel met lieve vriendinnen die af en toe met een tasje vol schatten aan komen zetten.

Scheelt eindeloos veel vervuild water, uitbuiting, en CO2 uitstoot. En ook scheelt het flink wat centen. Win-win-win-win.

Omdat ik nu wat meer te besteden heb dan toen ik twintig was, en er inmiddels heel veel eerlijke merken zijn, koop ik weer wat vaker nieuw.

Ik let daarbij altijd op: waar staat een merk voor, welke plaats heeft duurzaamheid, waar wordt de kleding geproduceerd, welke materialen gebruiken ze. Lijkt soms lastig. Maar, rule of thumb, als ze het niet expliciet noemen, dan zit het waarschijnlijk niet goed.

Colorful Standard – duurzame en mooie basics van hoge kwaliteit

Een van de merken waar ik zelf graag zou kopen is Colorful Standard. Niet alleen hebben ze kleding die ik heel mooi vind, ook gebruiken ze uitsluiten gecertificeerde verf die niet schadelijk is voor het milieu, 100% organisch katoen en gerecycled merino wol, Portugese fabrikanten met goede arbeidsomstandigheden en Europese regels, en never out of stock collecties (tijdloze, nooit uitverkochte kleding). Ze zijn zero waste en keren zich af tegen overconsumptie, black friday, en natuurlijk fast fashion. “Let’s buy less, and buy better.”

Colorful Standard kortingscode

Ze vroegen mij (hoera) om hun kleding te proberen en er iets over te schrijven. Dat wilde ik natuurlijk wel. En even serieus, ik leef erin. De pasvorm is volgens mij perfect, ik vind het heel mooi, ze zijn super zacht van binnen en de sokken! Beste merino wollen sokken die ik ooit had – en dat zijn er inmiddels nogal wat.

Nu wil ik jullie niet oproepen tot kopen, want, zoals ze zelf zeggen, buy less and buy better. Dus als je niets nodig hebt, koop dan vooral lekker niets. Maar als wel, dan wens ik je erg veel succes met het kiezen van een kleur (ze zijn allemaal prachtig).


Kortingscode 10% NIEUWETIJDSWONENCS10
Bestel via deze link www.colorfulstandard.com