Groningen verkennen in m’n nieuwe pak van Revolution Race

Groningen verkennen in m’n nieuwe pak van Revolution Race

29/06/2020 0 Door Vera Wong

Toen ik 13 was vond ik een verplicht rondje Zwanenwater met mijn ouders dodelijk saai. Wandelen was zonder twijfel, met stip op nummer één, absoluut, het stomste om te doen. In de wereld.

Toen ik 23 was vond ik wandelen best oké. Door Amsterdam heen lopen is sowieso leuk, en je fiets bij winkels of de universiteit parkeren altijd een drama. Dus was lopen een goed alternatief. En bovendien zorgde dat ook nog een beetje voor wat beweging, ook best welkom.

Nu ik 33 ben vind ik wandelen dus echt ultiem. Wandelen betekent voor mij sport, meditatie, alone time, in de natuur zijn en verbinding leggen met mijn nieuwe woonomgeving. Je maakt een nieuw gebied pas echt eigen als je het per voet verkent. Althans, zo voelt dat voor mij.

Wandelen in noordoost Groningen

Hoewel ik er nog niet veel tijd voor heb gehad tussen het verbouwen, het in leven houden van een peuter en het werken in m’n eigen bedrijf door, heb ik wel al alle wandelroutes in de buurt in kaart gebracht. Dat zijn er veel, maar ze zijn allemaal wel lang! Het kortste rondje is 1:45 uur lopen. Even een blokje om na het eten is er dus niet echt bij, als je op pad gaat ben je gelijk een halve avond zoet.

Een klein uurtje wandelen doe ik nog wel in m’n spijkerbroek, maar bij een langere wandel zit dat na een tijd toch niet zo fijn meer. Na een uur begint het toch allemaal een beetje te schuren, zweten, knellen. Irritant. En geen optie om een ritsje open te zetten of een laagje uit te doen. Best onhandig.

Perfecte timing

Maar toen! Werd ik door Revolution Race gevraagd om hun kleding uit te testen! Het zal je niet verbazen dat dat me als muziek in de oren klonk! Ik mocht een broek en bovenkleding uitzoeken en al snel lag er een pakket in de gang. Ik was héél benieuwd.

Close up van Vera's groene jas van Revolution Race tegen een achtergrond van groene bladeren
De Hyper Jacket Women Olive Night met daaronder de
Bouncer Highwaist Jeans Women Black van Revolution Race 

Ik koos de Revolution Race Hyper Jacket Women Olive Night in maat XL en de Revolution Race Bouncer Highwaist Jeans Women Black, ook in XL. Ik ben niet zo’n fan van hele opvallende kleuren, maar gelukkig heeft Revolution Race heel veel kleurenopties, waaronder dit mooie olijfgroen. (Hun rood/oranje kleur vind ik trouwens ook heel mooi!) En een zwarte broek kan wat mij betreft altijd en onder alles, dat vind ik eigenlijk altijd mooi.

En er gebeurde iets grappigs toen ik de jas aantrok. Ik kreeg veel meer complimenten over deze jas dan over elke andere jas die ik ooit kocht. Echt, vanuit alle hoeken! Iedereen vond het zo’n mooie jas, en wilde weten waar ik hem vandaan had, en wat dat dan voor merk was, dat Revolution Race.

De broek: Bouncer Highwaist Jeans Women Black

De broek, die viel anderen eigenlijk niet zo op. Maar mij wel! Ik ben er echt, écht, heel enthousiast over. Hij sluit strak aan, net als een legging. Hij is lang, en hoog, en hij heeft zakken. Hij schuurt nergens, zoals een spijkerbroek soms kan doen, en hij zakt niet af. Ook niet na uren lopen. Ik ben er heel blij mee!

De jas: Hyper Jacket Women Olive Night

De jas is ook echt, ik kan niet anders zeggen, van alle gemakken voorzien. Ten eerste zit over waar je graag een zak zou willen, daadwerkelijk een zak. Zelfs een binnenzak, die vanwege een of andere obscure reden vaak ontbreekt bij damesmodellen. Ten tweede zitten er ritsen in de oksels, waardoor je die open kunt zetten als de route je af en toe uitdaagt.

Close up van de mouw van Vera's groene jas van Revolution Race tegen een achtergrond van groene bladeren

Daarnaast zit er klittenband aan de mouwen, zodat regen en wind niet binnendringen, ook niet als je bijvoorbeeld in de tuin aan het werk zou zijn tijdens een storm (dit is voorgekomen).

Tot slot heeft hij de perfecte capuchon die niet afwaait én die lang genoeg is om je gezicht ook echt tegen regen en wind te beschermen. 

Het kan hier best heel wisselvallig zijn, met het ene moment stralende zon en het volgende een wolkbreuk waar je u tegen zegt. Zo’n jas is dus best fijn, helemaal omdat er in dit gebied bijna geen schuilplaatsen zijn tegen de regen.

Dus, wat vind ik van de Revolution Race kleding?

Conclusie: dit is echt een heel fijn wandel pak voor vrouwen die het liefste op hun kilometers maken in een goede stevige legging, maar die dan wel altijd heel erg hun broekzakken missen. En voor vrouwen die graag complimenten krijgen over hun jas. Ook niet onbelangrijk.

Korting korting!

Met de kortingscode VERA15 krijg je t/m 3 juli 15% korting op je aankopen in de webshop van Revolution Race!

Ps. De Hyper Jacket Women Olive Night en de Bouncer Highwaist Jeans Women Black die ik op de foto’s aan heb zijn nog steeds online verkrijgbaar, en ik zag dat ze ook een super mooi teddy fleece vest hebben (tip!).

Groetjes uit Groningen!