Inspiratie

Mooie voorbeelden en inspirerende mensen, bedrijven, huizen, woonvormen, initiatieven en producten. Elke week aangevuld!


Vanaf de Oprit - de nieuwste podcast serie van VanVerhalen!

Vanaf de Oprit – VanVerhalen

Florine en Thijs interviewen in hun nieuwste podcastreeks reizigers, nomaden, mensen die op wielen wonen en die geen huis hadden om naar terug te keren toen de wereld op slot ging.

Met in aflevering #01: een interview met ondertekende! “Vera, Ko & Mickey stonden prinsheerlijk met hun oude Hymer in het zuiden van Spanje toen de coronacrisis uitbrak. Ze vluchten halsoverkop naar Portugal maar kregen daar autopech. Hoe liep dat af? En waar zijn ze nu?”

Check de eerste aflevering van de ‘Vanaf de Oprit’ podcast op de VanVerhalen.nl! GAAT DAT HOREN! ♡


Josta van Bockxmeer De Correspondent Wonen

Correspondent Wonen – Josta van Bockxmeer

Correspondent Wonen van De Correspondent (ik ben fan).

“Als correspondent Wonen wil ik zoeken naar oplossingen. Ik wil weten hoe we aan voldoende betaalbare woningen kunnen komen en wat voor soort woningen dat moeten zijn. En ik wil op zoek naar initiatieven die laten zien hoe het anders kan, want ons huidige stelsel is niet de enige manier om wonen te organiseren. “
Lees hier meer!


Floortje Blijft Hier - een inspirerend programma

Floortje Blijft Hier

Ik heb pas één aflevering gezien (de laatste) maar wil nu al de hele serie tippen. Het gezin in die aflevering, twee ouders en drie jongens, had jaren zelfvoorzienend in Portugal gewoond, in een yurt! Nu woonden ze weer in Nederland, in een huisje in Friesland. Ook zelfvoorzienend. De kinderen kregen thuisonderwijs en zo’n beetje alles wat ze gebruikten maakten ze zelf, van broodbeleg tot wasmiddel. GAAT HET ZIEN!


Headspace – de fijnste meditatie app

De aller aller allerfijnste meditatie app die er bestaat. En geloof me, ik heb er wat uitgeprobeerd. Maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Veel opties, verschillende programma’s, mooie vormgeving, eenvoudige uitleg, super gebruiksvriendelijk, en last but not least: een hele prettige stem. De stem spreekt Engels, dat wel. Maar zo simpel en helder dat bijna iedereen er wel mee uit de voeten kan, denk ik. Normaal kost de app €58 per jaar, maar vanwege Covid-19 is het deel ‘Weathering the storm‘ nu gratis beschikbaar. Probeer ‘t eens! 🙂


Kaft De moed van Imperfectie van Brene Brown

Brené Brown – De moed van Imperfectie

Mijn go to tijdens het herstel van mijn burn out, en eigenlijk nog steeds. Een warm, zacht maar duidelijk duwtje in de rug als je perfectionisme los wilt laten en wilt leren vertrouwen op je intuïtie en creativiteit. En vooral ook als je niks meer te maken wilt hebben met gedachtes als ‘wat zullen anderen hier van denken?’. Het boek is ook nog eens slim en grappig geschreven. De moeite waard dus!

Geen link naar een grote online webshop, check bij je lokale boekwinkel! 🙂


Jinti Fell met man en kinderen voor hun bus

Jinti Fell – Fulltime vanlife

Dit is Jinti met haar gezin voor hun bus. Een van mijn grootste inspiratiebronnen. En een van de redenen dat ik ook ging dromen van het wonen en reizen in een camper. Ik schreef er een stukje over op Instagram. Als je ook wilt laten inspireren en zin hebt in mooie tropische plaatjes op je scherm, volg @jinti_fell!


Rood T2 Volkswagen busje van Evan

Evan – Electric Vanlife

Een Nederlandse startup die je een duurzame manier van reizen biedt. Ze bouwen campers om tot volledig elektrische voertuigen, die je kunt huren! Deze Volkswagen T2 campervan bijvoorbeeld. Ik vind het vet.
Lees hier meer!


Droomhuizen van Marktplaats

Voor ons is dit huis te ver weg van vrienden en familie. Maar als zij in het zuiden van Nederland hadden gewoond, of in België, dan wisten wij het wel. Oui s’il vous plaît!

Laaf je aan alle foto’s op Marktpaats.


PopUp House – Modulair bouwen

Deze huizen vallen eigenlijk buiten ons budget. Maar toch vind ik hun website het vernoemen waard! Want niet alleen maken ze prachtige huizen, ze laten ook zien wat de mogelijkheden zijn van modulair bouwen. En dat zou je dus bijvoorbeeld ook kunnen doen met zeecontainers. Als je nieuwsgierig bent kun je op hun website je eigen huis ontwerpen!


Rutger Bregman

Rutger Bregman – Basisinkomen

Dit is misschien wel een van de slimste mensen die ons land rijk is. Ontzettend de moeite waard om eens naar zijn verhaal te luisteren. In deze aflevering van Tegenlicht pleit hij o.a. voor het basisinkomen (ik ben voor). Ook weer super relevant in het licht van Corona. Go watch! 🙂


'Breathe' in neon letters tegen een achtergrond van bladeren.  Foto van Max van den Oetelaar.

Gratis yoga voor mensen die stress ervaren

Ekhart Yoga wil graag mensen die een hoop stress ervaren door de Corona maatregelen helpen door ‘compassie en rust te delen middels yoga en meditatie’. Ze bieden 12 gratis online yoga- en meditatielessen aan die bedoeld zijn om stress te verlichten en te ontspannen.

Meld je aan op relief.ekhartyoga.com.


SunRay Kelley

Dit huis spreekt voor zich. SunRay Kelley is een ‘natural builder’ en een kunstenaar. Volgens mij woont er een vogel in zijn vilten hoed. Hij woont in een bos vol met gebouwen die hij heeft ontworpen en gebouwd.

Magisch.

Dit filmpje over zijn werk moet je echt gezien hebben. ♥


Een huis in een kas

Heel tof. En heel duurzaam. Ze verbruiken veel minder energie en verbouwen alle soorten groenten in hun voortuin, ook tomaten en aubergines.

Ohja, en ze hebben het dak van het huis afgehaald zodat ze boven in de zon kunnen liggen en naar de sterren kunnen kijken. OKE, IS GOED. Filmpje!


Wonen in een Iglo. Why not.

Ik zou hier zo in gaan wonen. Dit is toch cool. Zo’n dome home wordt gemaakt van Aircrete (luchtbubbels en cement) en is een alternatief voor het niet zo duurzame beton. Ze zijn super goed geïsoleerd, kunnen tegen water en schimmelen niet. En je kunt er dus rond mee bouwen. Ik vind het vrij fantastisch. Hier zijn nog meer foto’s van dome homes.