Over mij

Ik weet niet hoe ik zo’n ‘Over mij’ moet beginnen. Want oke, wie bén je. Hoe omschrijf je dat. Maak je een opsomming van je werkervaring? Neerlandica, projectmanager, tekstschrijver, community manager, virtual assistant, en nu dus ook blogger. Of van je privéleven? 32 jaar, getrouwd, moeder van Mickey (bijna 2), geboren in Schagen, op reis zonder einde (maar nu even niet), twee katten, eén camper, geen huis. Nou ja. Het staat er nu in ieder geval allemaal. Oh, en ik heet dus Vera 🙂

En verder

Na bijna tien jaar Amsterdam ben ik samen met mijn vriend teruggegaan naar Schagen. Daar woonden we in het allerleukste boerderijtje van Noord-Holland. Twee jaar later werd onze dochter Mickey geboren. We trouwden en gaven een groot feest tijdens de volle maan van mei.

In mei 2019 werd de boerderij verkocht. Heel jammer, het was daar heel fijn. Maar het gaf ons ook nieuwe mogelijkheden: we maakten grootse plannen voor daarna.

En nu

En zo kwam het dat ik in januari 2020 deze tekst in onze camper zat te schrijven. Begin juli 2019 gingen we voor onbepaalde tijd op reis. We namen ons intrek in een klassieke Hymer en woonden elke week op een andere plek in Europa . We waren van plan om nooit meer thuis te komen (grapje mam). Maar nu zitten we toch weer in Nederland. Onze reis kwam heel abrupt ten einde en nu zitten we de storm uit in Noord-Holland. Fijn om dichtbij vrienden en familie te zijn, maar we kunnen niet wachten om terug te mogen gaan.

Wonen in een camper betekent vrij zijn om te gaan waar je wilt, letterlijk. En nee, wonen in een camper is niet altijd makkelijk. Maar de voordelen zijn ongeëvenaard. Wij vonden (vinden) het geweldig! 🙂

Een blog

In januari 2020 ben ik met deze blog begonnen. Op dat moment waren we met een half oog op zoek naar een nieuw thuis. En dat zijn we nu nog steeds. Waar, dat weten we nog niet. Maar het hoe gedeelte is inmiddels wel helder:

  • duurzaam, alternatieve energie
  • buiten leven, platteland, ruimte om ons heen
  • (schulden)vrij, onafhankelijk
  • samen, delen, community

Meer daarover lees je in m’n eerste blogpost ‘Nieuwetijdswonen‘. Als je je afvraagt waarom ik deze website zo genoemd heb: dat leg ik daar ook uit 🙂

Hier deel ik verhalen over onze zoektocht naar een nieuw thuis. De kennis die ik gaandeweg opdoe deel ik ook. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden van off grid wonen in Nederland, duurzame manieren om je huis te isoleren, of welke plantjes je het beste kan laten groeien op een groen dak. Ook verzamel ik hier mooie plaatjes en voorbeelden of mensen die me inspireren.

Volg je me?

Als je het leuk vindt om onze reis (en het gebrek daaraan) te volgen kan dat via Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor m’n nieuwsbrief. Dan hoef je niet he-le-maal naar deze website toe te surfen (wie zegt dat nog) als er een nieuw artikel op staat. En als je mij een keer een mailtje wilt sturen, dan kan dat ook. Vind ik leuk hoor!

Veel liefs,
Vera