Over mij

Ik weet niet hoe ik zo’n ‘Over mij’ moet beginnen. Want oke, wie bén je. Hoe omschrijf je dat. Maak je een opsomming van je werkervaring? Neerlandica, projectmanager, ondernemer, tekstschrijver, virtual assistant, en nu dus ook blogger. Of van je privéleven? 33 jaar, moeder van Mickey (3 jaar), geboren in Schagen, opgegroeid op een boerderij, getrouwd met Ko, met z’n drieën een jaar door Europa gereisd, eén camper, eén kat, eén droom (some say nachtmerrie) van een klushuis. Nou ja. Het staat er nu in ieder geval allemaal. Oh, en ik heet dus Vera 🙂

En verder

Na bijna tien jaar Amsterdam ben ik samen met grote liefde Ko teruggegaan naar Schagen. Daar woonden we in het allerleukste boerderijtje van Noord-Holland. Twee jaar later werd onze dochter Mickey geboren. We trouwden en gaven een groots feest tijdens de volle maan van mei, dat tegelijkertijd ook een afscheidsfeest was.

In mei 2019 werd de boerderij verkocht. Heel jammer, maar het gaf ons ook nieuwe mogelijkheden: we maakten grootse plannen voor daarna.

Reizen met een camper

Begin juli 2019 gingen we voor onbepaalde tijd op camperreis. We namen ons intrek in een klassieke Hymer en woonden elke week op een andere plek in Europa . We waren van plan om nooit meer thuis te komen (grapje mam). Maar na negen maanden reizen zaten we plotseling weer in Nederland. Onze reis kwam heel abrupt ten einde en we werden gedwongen om de storm uit te zitten in Noord-Holland. Het was fijn om weer dichtbij vrienden en familie te zijn, maar zonder eigen huis of duidelijk toekomstplan niet altijd makkelijk.

Een eindeloze zoektocht

Begin 2020 begonnen we onze zoektocht naar een nieuw thuis. Waar, dat wisten we nog niet precies. Maar het hoe gedeelte was wel helemaal helder:

  • duurzaam, alternatieve energie
  • buiten leven, platteland, ruimte om ons heen
  • (deels) zelfvoorzienend, onafhankelijk
  • samen, delen, community

Meer daarover lees je in m’n eerste blogpost ‘Nieuwetijdswonen‘. Als je je afvraagt waarom ik deze website zo genoemd heb: dat leg ik daar ook uit 🙂

Een droomplek in het noordoosten

In september 2020 reden we het meest noordoostelijke hoekje van Nederland en vonden daar een droomhuis, verborgen onder braamstruiken, gelegen op een droomplek. 1.3 hectare (dat is 13.000m2 aan wilde natuur met daarop een leegstaande herenboerderij waar een heleboel liefde (en geld, dat ook) tegenaangegooid moest worden. Wij waren op slag verliefd en zagen het helemaal zitten. Met tranen in ons ogen (bijna dan) liepen we rond in dit groene paradijs. Kon dit echt van ons worden? Een paar zenuwslopende weken volgden, tot het verlossende woord van de makelaar kwam: ze kozen jullie. We hadden een huis!

15 graden onder nul

En toen begon het echte avontuur pas. Met een tweejarig kind in een camper naast een klushuis (understatement) in de herfst. Ga er maar aan staan. Wij deden het, en we overleefden zelfs de eerste winter (net aan). We sloten het water opnieuw aan, en regelden stroom. We maakten een kamer in het huis klaar en lieten er een pelletkachel inzetten, nét voordat het echt winter werd (15 graden onder nul). En nu kan het grote opbouwen dan eindelijk echt beginnen!

Het eerste project? Plek maken voor vrienden in busjes, familie in logeerkamers en onbekenden in tentjes. En natuurlijk een warme douche.

Nieuwetijdswonen.nl

En hier dus, op deze website, deel ik verhalen over hoe het ons hier vergaat, wat er allemaal komt kijken bij het opknappen van zo’n oud huis, welke vreemde dingen we allemaal tegenkomen in de tuin, hoe we zo duurzaam mogelijk verbouwen, etc. Ook schrijf ik over het wonen (en reizen) in een camper, en over alternatief wonen in het algemeen, bijvoorbeeld in dit blog over de mogelijkheden van off grid wonen in Nederland.

Volg je me?

Als je het leuk vindt om onze duurzame verbouwing en de ontdekkingsreis in deze bizarre tuin te volgen kan dat via Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor m’n nieuwsbrief. Die verstuur ik zeer onregelmatig, en de inhoud wisselt ook nogal. Een nieuwsbrief voor mensen die graag verrast worden, zeg maar 😉 Als je mij een keer een mailtje wilt sturen, dan kan dat ook. Vind ik leuk hoor!

Veel liefs,
Vera