Over mij

Ik weet niet hoe ik zo’n ‘Over mij’ moet beginnen. Want oke, wie bén je. Hoe omschrijf je dat. Maak je een opsomming van je werkervaring? Neerlandica, projectmanager, ondernemer, tekstschrijver, virtual assistant, en nu dus ook blogger. Of van je privéleven? 32 jaar, moeder van Mickey (2 jaar), geboren in Schagen, opgegroeid op een boerderij, getrouwd met Ko, met z’n drieën een jaar door Europa gereisd, eén camper, eén kat, eén droom (some say nachtmerrie) van een klushuis. Nou ja. Het staat er nu in ieder geval allemaal. Oh, en ik heet dus Vera 🙂

En verder

Na bijna tien jaar Amsterdam ben ik samen met grote liefde Ko teruggegaan naar Schagen. Daar woonden we in het allerleukste boerderijtje van Noord-Holland. Twee jaar later werd onze dochter Mickey geboren. We trouwden en gaven een groots feest tijdens de volle maan van mei.

In mei 2019 werd de boerderij verkocht. Heel jammer, het was daar heel fijn. Maar het gaf ons ook nieuwe mogelijkheden: we maakten grootse plannen voor daarna.

En nu

En zo kwam het dat ik in januari 2020 deze tekst in onze camper zat te schrijven. Begin juli 2019 gingen we voor onbepaalde tijd op reis. We namen ons intrek in een klassieke Hymer en woonden elke week op een andere plek in Europa . We waren van plan om nooit meer thuis te komen (grapje mam). Maar nu zitten we toch weer in Nederland. Onze reis kwam heel abrupt ten einde en nu zitten we de storm uit in Noord-Holland. En het is fijn om weer dichtbij vrienden en familie te zijn.

Wonen in een camper betekent vrij zijn om te gaan waar je wilt, letterlijk. En nee, wonen in een camper is niet altijd makkelijk. Maar de voordelen zijn ongeëvenaard. Wij vonden het geweldig! 🙂 Maar nu zijn we meer dan klaar voor ons volgende avontuur: ergens een huis kopen en daar een droomhuis van maken. Met bijbehorende tuin. We kunnen haast niet wachten (maar het schiet nog niet echt op).

Een blog

In januari 2020 begonnen we onze zoektocht naar een nieuw thuis. Waar, dat weten we nog niet precies. Maar het hoe gedeelte is inmiddels helemaal helder:

  • duurzaam, alternatieve energie
  • buiten leven, platteland, ruimte om ons heen
  • (schulden)vrij, onafhankelijk
  • samen, delen, community

Meer daarover lees je in m’n eerste blogpost ‘Nieuwetijdswonen‘. Als je je afvraagt waarom ik deze website zo genoemd heb: dat leg ik daar ook uit 🙂

Op deze website deel ik verhalen over onze zoektocht naar onze nieuwe thuis. De kennis die ik gaandeweg opdoe deel ik ook. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden van off grid wonen in Nederland, duurzame manieren om je huis te isoleren, of welke plantjes je het beste kan laten groeien op een groen dak. Ook verzamel ik hier mooie plaatjes en voorbeelden of mensen die me inspireren.

Volg je me?

Als je het leuk vindt om onze reis (en het gebrek daaraan) te volgen kan dat via Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor m’n nieuwsbrief. Die verstuur ik zeer onregelmatig, en de inhoud wisselt ook nogal. Een nieuwsbrief voor mensen die graag verrast worden, zeg maar 😉 Als je mij een keer een mailtje wilt sturen, dan kan dat ook. Vind ik leuk hoor!

Veel liefs,
Vera